6 Şubat 2016 Cumartesi

TESS GERRİTSEN || ÇIRAK - GÜNAHKAR


Selam millet! Dışarısı kar, buz, yağmur, çamur, fırtına ama ev öyle mi? Sıcak çikolata tadında ohh mis:)

Instagram aleminin "tess'i okumalısın", "aa hala okumadın mı", "hemen başlamalısın" diye tavsiyelere boğduğu Tess Gerritsen ile tanışmamız serinin ilk kitabı Cerrah'la olmuştu. Cerrah'ın yorumu birkaç yazı öncesinde yer alıyor, bugün size Çırak ve Günahkar'dan bahsedeceğim, kısa kısa. 


Polisiye tıbbi gerilim tarzındaki serinin ikinci kitabı Çırak okundu bitti, efendim.


Biliyorsunuz; ilk kitap Rizzoli'nin seri katil Cerrah'ı yakalaması ile son bulmuştu. Rizzoli, her ne kadar onu içeri tıkmayı becermiş ve üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen zihninin bir köşesinden atmayı başaramamıştı. İçten içe içini, beynini kemiren cerrah'ın izlerinden kendini kurtarmaya çalışsa da, cerrah hapishanede dahi olsa kontrolün hala kendinde olduğunu Rizzoli'ye göstermekte gecikmez. 
Rizzoli, ortaya yeni çıkan yeni bir seri katılın peşine düşer, düşer düşmesine de bu yeni katilde hep Cerrah'ın izlerini görür. Bu sırada soruşturmaya tepeden FBI'nin adamı Dean'in atanması ile hem kafası karışır hem de hikaye daha yaşanılır hale gelir:)


Çırak; heyecanı ve adrenalini yüksek ama pek korkutucu olmayan bir kitaptı. Yazarın ilk kitabında olduğu gibi son 20 sayfaya kadar hikaye belli bir dengede gidiyor ve çözüm hızlı bir şekilde son 20 sayfada gerçekleşiyor. Açıkçası ben Çırak'ı Cerrah'tan daha çok sevdim. Bu tarz sevenlere tavsiye ederim.



Ve serinin 3. kitabı, Günahkar.


Tess Gerritsen'e ait okuduğum üç kitap ışığı altında sizlere kısa bilgi vereyim. 


Serinin ilk kitabı Cerrah'ta 5 polis dedektifi seri bir katılın peşine düşüyordu. Rizzoli ve Moore ön plandaydı, Dr.Isles yoktu. 


İkinci kitap Çırak'ta Dr.Isles ile tanıştık ama ağırlıkta Rizzoli vardı, onun geçmişi, ailesi, aşkı vs... 


Üçüncü kitap Günahkar da bu sefer esas karakterimiz Dr.Isles oldu. Onun geçmişi, ailesi, eski kocası falan.. 


Sanırım herkesin bahsettiği o Rizzoli&Isles ikilisi dördüncü kitapta tamamen karşımıza çıkacak çünkü şu ana kadar ikili olmaya dair herhangi bir şey hissedemedim.


Günahkar'a gelirsek; manastırın avlusunda biri ölü biri ölümle pençeleşen iki rahibe bulunur. Bir başka gün başka bir yerde benzeri şekilde öldürülen bir kadın cesedi daha bulunur. Yalnız bu kadının elleri ve ayakları bedeninden kesilmiştir. Ve yüzü alınmıştır !!!! 


FBI olaya dahil olur, Dr.Isles'in eski kocası ortaya çıkar ve olaylar olaylar :)


İyi bir cinayet romanı. Heyecanlı. Bazı yerleri insanın midesini kaldıran cinsten. Bol kan var. 


Yalnız....


Güzelim kitabı berbat bir çeviri ile Martı yayınevi mahvetmiş. Adeta Samanyolu Tv'de kovboy filmi izler gibi okudum. "Secdeye yatar gibi", "temizlik imandan gelir", "kapının orada bulunan ceset ambulansa konulurken kollarını oynatıyormuş" ???? Nedir allasen?? Anlam kaymasına sebep verecek dilbilgisi, imla hataları vardı. 


Yani çeviriye takılmazsanız, tavsiyedir. Tess Gerritsen bana kalırsa ya başka yayınevinden ya da orjinalinden okunmalı der, hepinize bol okumalı keyifli bir haftasonu dilerim:)))


1 yorum:

  1. Bir gün benim kitabımı da burada yayınlamanız dileğimle :)

    YanıtlaSil