15 Ocak 2015 Perşembe

Her derde deva Omega 3

Merhaba, sevgili blog okuyucuları.. Bugün size ne kısa öykülerimden bir demet sunacağım, ne okuduğum bir kitabı yorumlayacağım ne de bir güzellik paylaşımım olacak... Daha önce "Her şeyin başı sağlık" yazımda sağlık-vitaminler-nutriway triosu hakkında birtakım bilgileri ve tecrübelerimi (kendi yaşadığım sağlık sorunları) sizlerle paylaşmıştım.. Bugün ise o vitaminlerin içinde en önemli olanlarından Omega 3 (balık yağı) hakkında, sizi sıkmadan, öğrendiklerimi sizinle paylaşmak istiyorum...



Öncelikle Omega 3 nedir?

Birçok araştırmalara konu olan Omega 3 yağ asitleri beden tarafından bütün hücrelerin temel yapı taşı olarak kullanılan temel bir yağ asididir. 

Omega-3 yağ asitlerini vücut üretemediği için dışardan alınması gerekir. Çünkü insan vücudu sature ve monounsature yağ asitlerinin sentezini yaptığı halde, N-6 ve N-3 yağ asitlerinin sentezini yapamamaktadır.

Pek çok formu bulunabilen bu yağ asitlerinin en önemli görev yapanları EPA (Eicosapantaenoik asit) ve DHA’dır (Docosahexaenoik asit)

EPA, kardiyovasküler sorunların önlenmesinde; DHA ise görme fonksiyonlarında, büyüme ve beyin gelişiminde etkili olmaktadır.

Omega 3'ün yeterli miktarda alınamaması durumlarında başta kardiyovasküler bozukluklar olmak üzere birçok hastalığı beraberinde getirebilir.

Omega 3 çocuklarda, yetişkinlerde ve gebelikte; beyin, göz ve sinir sisteminin gelişimine ve kalp-damar sağlığının korunmasında önemli roller oynar.

Vücudun omega-3 yağ asidine ihtiyacı daha anne karnında başlar, çocukluk, ergenlik, yetişkinlik ve yaşlılık boyunca bu ihtiyaç devam eder. 

Omega 3 Hangi Besinlerde Vardır?

Omega 3 yağ asidi bakımından en zengin 3 besin balık, ceviz ve keten tohumudur. 

Sardalya, somon, ton balığı ve uskumru gibi yağlı balıklar Omega 3 bakımından en zengin deniz ürünleridir.

Omega 3 Faydaları Nelerdir?

1⃣ Başlıca faydası vücudun enerji üretimine katkıda bulunması. Halsizliği, yorgunluğu giderip, kavrama gücünü ve hareket kabiliyetini artırır.

2⃣ Depresyonu engeller ve depresyon tedavisinde işleve sahiptir. Depresyonda olan kişilerde omega 3 ün düşük olduğu gözlenlenmiştir. Yetersiz Omega 3 alımının depresyon, ankisiyete ve psikolojik problemlere neden olur.

3⃣ Düzenli olarak Omega-3’ten zengin besinler tüketenlerde beyin yaşlanması daha da yavaşlamaktadır. Bunun yanı sıra Alzheimer, demans, şizofreni gibi rahatsızlıkları önlüyor.

4⃣ Kötü kolesterolü düşürüp, iyi kolesterolü artırıyor. Düşük kolesterol seviyesini normal değere çıkartıyor. 

5⃣ Kalp hastalıklarına karşı koruyor. Kalp krizinde etken bir rol oynayan trigliserid seviyesini azaltıyor. Kalp krizi riskini en aza indirgiyor. 

6⃣ Kanın akışkanlığını sağlayarak, kalp tarafından kolayca pompalanmasına yardımcı oluyor. Böylece damar tıkanıklığı (tromboz) ya da damarlara yağ birikimini (arterioskelerosis) önlüyor. 

7⃣ Kanı inceltip damarları koruduğu ve pıhtılaşmayı önlediği için kangren riskini önlüyor. Kanın tüm vücutta dolaşmasını sağlayarak parmak ucu hissizleşmesini, el ve ayak parmaklarının dolaşıma bağlı üşümesini önlüyor veya azaltıyor.

8⃣ İnsülin işlevini artırarak ve diyabeti geciktiriyor.

9⃣ Serbest radikallere karşı savaşarak cilt hücrelerinin yaşlanmasını engelliyor. Hücreleri yenileyip cildi güzelleştiriyor. Yani Omega 3 aynı zamanda cilt dostu:)

🔟 Ve en sonuncusu; benim gibi migreni olanlar için migrene iyi geliyor!! Kanın beyin damarlarında rahatça dolaşmasını sağladığı için migren tipi ağrıları önlüyor.


Omega 3 ve Kanser 

Vücudumuzda bulunan kötü huylu hücreleri baskı altında tutabilmek ve yok edebilmek için bağışıklık sistemi omega yağlarından güç alıyor. Yapılan araştırmalarda göğüs, prostat ve kolon kanseri başta olmak üzere pek çok kanser türünde omega yağ asitlerinin yararlı olduğu gözlendi.

Kanserde vücut gün içinde birçok mikroorganizmanın saldırısına uğrar ve burada bağışıklık sistemi devreye girer. 

Kötü huylu hücreleri ve mikroorganizmaları baskı altında tutabilmek ve yok edebilmek için bağışıklık sistemi Omega-3 yağ asidinden güç almaktadır. 

Günde Ne Kadar Omega 3 Almalıyım?

Uzmanlara göre; günde 500mg - 1000mg arası Omega 3 alınması gerekir. 

Bu da günde;

40-50 gr somon/uskumru ya da
100 gr ton balığına tekabül etmektedir. 

Her gün 50 gr somon balığı ya da 100 gr ton balığı yiyenler ya da yiyebilecekler için bunları besin yolu ile almalarını öneririm.

Lakin ben her gün bu ürünleri tüketemediğim, tüketemeyeceğim için günlük almam gereken Omega 3'ümü Nutriway Beslenme Destek Ürünlerinden alıyorum. 


Daha önce "Herşeyin Başı Sağlık" yazımda yeteri kadar Nutriway firmasını anlatmıştım. Okumayanlar bu yazıya sayfamdan ulaşabilirler.

O yazımdan sonra bana gelen sorulara istinaden kısaca şunları belirteyim. 

Nutriway Beslenme Destek Ürünleri adından da anlaşılacağı üzere daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürebilmemiz için beslenmenizde açık kalan vitamin ve mineral ihtiyacinizi tamamlamak üzere önerilmektedir. Ürünlerin herhangi bir hastalığa karşı tedavi edici bir özelliği ve iddiası yoktur. Ancak vücudunuzda ihtiyacınız olan vitamin ve minerallerin eksikliği nedeniyle meydana gelen bir takım şikayetlerin giderilmesine dolaylı etkisi olur.

Nutriway Vitaminleri İştah Açar Mı?

Sebze ve meyve konsantrelerinden elde edilen Nutriway ürünlerinin böyle bir etkisi olması mümkün değil. İçiniz rahat olsun, iştah açmıyor-)



Nutriway Omega 3

İçerisinde deniz ürünleri, yapraklı sebzeler, ceviz ve soya yağı bulunmaktadır. Günde 1 tane sabah kahvaltısından sonra alınıyor. Kan sulandırıcı ilaç kullananlar kullanamaz. 


Son bir not;

Araştırmalar, bol miktarda Omega 3 içeren balık yağının, çocukların zihinsel gelişimlerinde önemli bir rol oynadığını hatta sınav başarılarını artırdığını ortaya koyuyor. 15-16 yaş arası 184 öğrenciye 12 hafta boyunca balık yağı kapsülleri veren İngiliz araştırmacılar, aldıkları sonucu şöyle özetliyor: "Derslerinde iyi not alanların oranı yüzde 24'ten, 34'e yükseldi!"

Hamiş 1: Nutriway ile bilgilere www.nutrilite.com sitesinden ulaşabilirsiniz. Sertifikalı organik çiftlikleri ve diğer tüm ürünleri görebilirsiniz.

Hamiş 2: Denemek isteyenlere ve soruları olana yardımcı olurum.





17 yorum:

  1. selam bloğunu yeni keşfettim :) takipteyim benim bloğuma da beklerim sevgiler ♥

    http://blogkizsalseyler.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba cok teşekkürler-)))) takip etmeye basladım, senin baya takipçilerin varmış benim cok az sayende 8 olduk-)))

      Sil
    2. İnşallah senin de olur canım biraz çabayla olur eminim :)

      Sil
  2. Merhaba Bay / Bayan,
    Bunların Çünkü Şili Bayan Jessica GOMEZ Ben bana rune var sahte kredi ile aldatmaca 6 kez kurbanları oldu birkaç yıl için para kredi arıyorum, ben girişimi intihar yaptım. Ben ödemek için borç ve faturaları vardı çünkü. Bunu ben artık yaşam duygusuna sahip benim için bitti sanıyordum.
    Ama neyse ki WIN GÜVEN Mortgage DAN Bay RONALD Faris birçok kişi tarafından yapılan tanıklık gördüm, bu yüzden benim borçlarını yerleşmek ve benim proje yürütmek için benim kredi elde etmek kendisiyle temas. Hayat yine gülümsedi basit ve çok kapsamlı bir gönül Kraliçe o WIN GÜVEN Mortgage DAN Bay RONALD Faris ile.
    Eğer finansman ihtiyacınız varsa; para kredi ya da bu adam bunu gerçekleştirmek için yardımcı ve mali size destek olacaktır herhangi proje.
    İletişim: dporterwintrustmortgage@outlook.com
    Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. İş teklifinizi veya genişlemenizi veya işletme kredinizi başlatmak için büyük bir sermayeye ihtiyacınız var mı? Umudunu kaybettin mi, dışarıda bir çıkış yolu olmadığını mı düşünüyorsun, mali yükleriniz hala sürüyor mu? Krediler ve ipotek aramaktan bıktınız mı, reddedildi? Bankalar ve diğer finansal kurumlar boyunca gerçek kişiler ve düşük faizli tüzel kişiler için herhangi bir kredi imkânı sunuyoruz. Bir kredi almak istiyorsanız, lütfen bize ulaşın, söz veriyoruz Şimdiye dek en iyi hizmeti sunuyorlar.Sadece bir şans verin. Collaterall olmadan ve bankayı kontrol etmeden acil kredilere ihtiyacınız var mı? Faturalarını ödemek için bir krediye ihtiyacınız varsa. Diğer şirketler tarafından yerleştirildiği yerde. Ben güvenilir ve güvenilir acil kredi teklif ediyorum, çok düşük faizle kredi veriyoruz. Hizmetlerimizi 24 saat bankamızda kötü sonuçlar doğuruyoruz ve nereden ödünç alacağımı bilmiyorum, lütfen yardım için bizimle iletişime geçiniz. Mali sorunlarla gelip yardıma gideceğim miktarı ......... .. mesleği ....... adresine geri döndüreceğim. Süre ..... ve e-postanız. E-posta: alenxanderwalkerloanfirm@outlook.com

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    Ben şu an İstanbul şehrinde yaşayan Özgür Yılmaz'ım. Ben sadece 2 çocuk ile şu anda bir dul ve Nisan 2016 mali bir durumda sıkışmış ve Collinslenderscompany tarafından 18000TL tarafından dolandırıldıktan sonra faturalarım yeniden ödeme ve ödeme gerekiyordu. Hem özel hem de kurumsal olarak çeşitli kredi şirketlerinden borçlanmayı denedim, ancak asla başarıya ulaşamadım ve çoğu banka kredimi reddetti. Ama Tanrı'nın sahip olacağı gibi, Tanrı'nın kalbi, bana 120.000 Euro'luk bir borç veren özel bir borç veren borç verenin ardından bir adamla tanıştım ve bugün bir işletme sahibiyim ve çocuklarım şu anda iyi çalışıyor, eğer herhangi biriyle iletişime geçmeniz gerekiyorsa Sadece% 3 faiz oranı ve daha iyi geri ödeme planları ve programı ile kredi kontrolü olmayan firma, lütfen Greg Dunne (plutocreditfinancier@gmail.com) ile iletişime geçin. Bunu yapmıyorum ama şu an çok mutluyum ve insanlara onun hakkında daha fazla bilgi vermeye karar verdim ve ayrıca Tanrı'nın onu daha fazla kutsamasını istiyorum. Şirket e-postası aracılığıyla ona ulaşabilirsiniz. plutocreditfinancier@gmail.com

    YanıtlaSil
  5. Biz Iowa City, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi temsilcisiyiz, bir kez daha hastalarımız için böbrek almak için buradayız ve onlar kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi bir miktar para ödemeyi kabul etmişlerdir. Bir bağışçı olmak ister veya bir Hayatı kurtarmak istiyorsanız, aşağıdaki e-postada bize yazabilirsiniz.

    Zengin olmanız için bir fırsat budur, güvence altına alır ve size% 100 güvenli işlem garantisi veririz, her şey yol gösterici yasalara göre yapılacaktır.
    Artık daha fazla zaman kaybetmeyin, lütfen bize iowalutheranhospital@gmail.com adresinden yazın.
    Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Iowa Lutheran Hastanesi.

    YanıtlaSil
  6. Are You A Business Man Or Woman? Are You In Any Financial Mess Or Do You Need Funds To Start Up Your Own Business? Do You Need A Loan To Start A Nice Small Scale And Medium Business? Do You Have A Low Credit Score And You Are Finding It Hard To Obtain Capital Loan From Local Banks And Other Financial Institutes?. - Intermediaries / Consultants / Brokers Are Welcome To Bring Their Clients And Are 100% Protected. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: CYSCredits@Post.com ( CYSCredits@Asia.com )

    We Like To Inform You That Our Main Goals Are To Help Companies And Entrepreneurs Raise Their Business To New Heights By Investing, Consulting And Raising Capital Without Bank Lending. We Are Qualified In All Aspects Of Financing, Banks And Asset Based Lending. We Have The Ability To Handle All Aspects Of The Financial Needs And Challenges Of Our Clients, Including; Real Estate Investment And Any Other Large Variety Of Sectors That Need Financing. - Intermediaries / Consultants / Brokers Are Welcome To Bring Their Clients And Are 100% Protected. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: CYSCredits@Post.com ( CYSCredits@Asia.com )

    WE OFFER ALL KIND OF LOANS - APPLY FOR AFFORDABLE LOANS.

    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. - Intermediaries / Consultants / Brokers Are Welcome To Bring Their Clients And Are 100% Protected. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: CYSCredits@Post.com ( CYSCredits@Asia.com )

    - Complete Name:
    - Loan amount needed:
    - Loan Duration:
    - Purpose of loan:
    - City / Country:
    - Telephone:
    - How Did You Hear About Us:

    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Intermediaries / Consultants / Brokers Are Welcome To Bring Their Clients And Are 100% Protected. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: CYSCredits@Post.com ( CYSCredits@Asia.com )

    YanıtlaSil
  7. We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

    We Have Loan Programs Tailored For Any Profile And You've Come To The Right Place To Satisfy Your Business Needs. If Your Company Or You Know Of Any Company With Viable Projects / Proposals That Needs Financing, Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us For More Information: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

    We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

    Kindly write us back with the loan information;
    - Complete Name:
    - Loan amount needed:
    - Loan Duration:
    - Purpose of loan:
    - City / Country:
    - Telephone:
    - How Did You Hear About Us:

    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

    We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

    YanıtlaSil
  8. Do You Seek Funds To Pay Off Credits and Debts? PergoCF@cheerful.com ( PergoCF@qualityservice.com ) PergoCF@gmail.com Is Here To Put A Stop To Your Financial Problems. We Offer All Kinds Of Loan (Personal Loan, Commercial Loan, etc.) We Give Out Loan With An Interest Rate Of 1.00%. Interested Applicants Should Contact Us Via Email: PergoCF@cheerful.com ( PergoCF@qualityservice.com ) PergoCF@gmail.com

    Please Fill the Application Form Below:
    - Complete Name:
    - Loan Amount Needed:
    - Loan Duration:
    - Purpose Of Loan:
    - City / Country:
    - Telephone:
    - How Did You Hear About Us:

    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: PergoCF@cheerful.com ( PergoCF@qualityservice.com ) PergoCF@gmail.com

    YanıtlaSil
  9. Biz Iowa City, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi temsilcisiyiz, bir kez daha hastalarımız için böbrek almak için buradayız ve onlar kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi bir miktar para ödemeyi kabul etmişlerdir. Bir bağışçı olmak ister veya bir Hayatı kurtarmak istiyorsanız, aşağıdaki e-postada bize yazabilirsiniz.

    Bu, sizin için tamamıyla zengin olmanız için bir fırsattır. Bizimle% 100 güvenli işlem garantisi veriyoruz ve garanti ediyoruz, her şey yasalara uygun böbrek bağışçılarına göre yapılacaktır.
    Artık daha fazla zaman kaybetmeyin, lütfen bize iowalutheranhospital@gmail.com adresinden yazın.
    Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Iowa Lutheran Hastanesi.

    YanıtlaSil
  10. İsmim Doktor Michael Baldwin, Iowa Lutheran Hastanesi'nin bir temsilcisi, Organ cerrahisinde uzmandırız ve böbreklerin satın alınmasıyla ilgileniriz ve hastamız böbreğe bağış yapmaya karar veren herhangi bir donöre büyük miktarda para ödemeyi kabul etti. onları kurtarın ve Iowa City, ABD'de bulunuyoruz.
    Böbreğinizi satmakla ilgileniyorsanız, lütfen ilerlememiz için bize geri dönmekten çekinmeyin.
    Ve eğer bizim ilgileniyorsanız E-postamızdır: iowalutheranhospital@gmail.com veya +1 929 281 1248 aracılığıyla bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  11. Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
    Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

    NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  12. Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
    Ayrıca 1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

    NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  13. Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
    Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

    NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  14. Aşağıdakileri içeren çok çeşitli finansal hizmetler sunuyoruz: İş Planlaması, Ticari ve Gelişme Finansmanı, Mülkler ve İpotekler, Borç Konsolidasyon Kredileri, Ticari Krediler, Özel krediler, Bireyler, şirketler ve kurumsal kurumlar için yıllık faiz oranına sahip Konut Finansmanı Kredileri. Aileniz için en iyisini alın ve Genel Kredi programımızla birlikte hayalinizdeki evin sahibi olun. İlgilenen başvuru sahipleri BBM INVITE yoluyla bize ulaşmalıdır: {D8980E0B}
    Sadece WhatsApp: (+ 44) 7480 729811
    Tel .... (+ 44) 7480 729811
    E-posta: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

    YanıtlaSil
  15. Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

    Please Fill the Application Form Below:
    - Complete Name:
    - Loan amount needed:
    - Loan Duration:
    - Purpose of loan:
    - City / Country:
    - Telephone:
    - How Did You Hear About Us:

    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

    YanıtlaSil