1 Şubat 2016 Pazartesi

SARAH JIO || YEŞİL DENİZ KABUĞU


"İnsan hala gerçek olmasını istediği bir rüyaya nasıl veda edebilirdi ki."


Bir Sarah Jio kitabı daha bitmişti. Ama finali böyle mi olmalıydı? Böyle mi bitmeliydi, bilemedim. Gereksiz uzatılmış gibi geldi bana ama gelin konuya bir bakalım:)


Yazarın kalemine alışık olan biz bazı okuyucular için bir Sarah Jio kitabı okumaya başladığımız zaman baştan birçok şey belli oluyor. 

Olayların akışı, kurgusu, nasıl gerçekleşebileceği tahmin edilebilir oluyor. Hatta yaratılan baş kadın karakterlerin meslekleri dahi tahmin edilebiliyor. Çünkü günümüz hikayesindeki kadınlar ya yazar oluyor, ya dergide ya gazetede çalışan gazeteciler oluyor. Bu sefer kadın karakterimize payına dergide çalışmak düşmüş, what a surprise :)

 
Geçmiş ile geleceğin yine içiçe işlendiği bu hikayede Kailey'in hayatına, aşkına misafir oluyoruz. 

20'li yaşlarda fırtına gibi esen bir gençlik aşkı. Sonra bir anda kaybolan esrarengiz sevgili. Tam hayatımı yeniden kurdum dediğin anda ortaya çıkan geçmiş ve buldum derken kaybedilen mutluluk... 



Bir Sarah Jio klasiği olarak su gibi akıp giden sayfalar ve bitmeden elinizden bırakamayacağınız bir kitap daha; Yeşil Deniz Kabuğu.


Dili oldukça akıcı, yalın ve sürükleyici. Sizi bulunduğunuz konum ve duygudan alıp kendi dünyasına götürebiliyor. 

Kailey ile çıktığımız bu zamanlar arası yolculukta, geride bıraktıklarımızı, hayatımızdan silinip gidenleri ve kendi geçmişimizi düşünmemizi sağlıyor. 

Biraz neşeli biraz buruk sıcacık bir aşk hikayesi Yeşil Deniz Kabuğu...

Diyeceklerim bu kadardır der hepinize Mutlu bir ay dilerim:) 

"Yirmili yaşlarda hayat daha kolaydı. Özellikle de konu aşk olduğunda. Biriyle tanışıyordun, sen onları seçiyordun, onlar seni seviyordu. Birlikte dünyayı fethedebilirdiniz. Paris'e taşınabilirdiniz. Bir sürü çocuk sahibi olabilir veya çiftçilik yapabilirdiniz. Günlük tuttuğunuz zamanlarda yazdığınız her şeyi yapabilirdiniz. Hayaller, parlak, çarpıcı renklerde yaşanacaktı. Hayat sizindi ,ikinizindi. Her şeye birlikte göğüs gerip birlikte yaşayabilirdiniz. Hayatınızı birine bağlardınız ve gerisi önemini kaybederdi."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder