25 Aralık 2015 Cuma

KIMBERLEY FREEMAN || KIR ÇİÇEĞİ TEPESİ



Bugün size kapağı kadar güzel bir kitaptan bahsedeceğim. Hazır mıyız? :)

".... çünkü işler sarpa sardığında, güçlü insanlar yollarına devam ederler."

Kır Çiçeği Tepesi geçmiş ile bugün arasında ilerleyen Londra, Sidney, Tazmanya arasında yaşanan bir hikaye. 1929′larda Beattie ile başlayan hikaye, 2009′da Emma ile devam ediyor. 

Emma'nın yaşadıkları, hayatını değiştirecek, kendini değiştirecek, hayata başka açıdan bakmayı öğrenecek ve büyükannesini daha yakından tanımasına sebep olacak.

Ve Beattie... O muhteşem kadın.



Sarah Jio anlatım ve tarzını sevenlerin  çok severek okuyacakları akıcı, keyifli bir kitap. Hatta hikaye zenginliği ve kurgu açısından Sarah Jio'nın birkaç tık üstündeydi.

 O nasıl bir sürükleyicilik ve merak uyandıran kitaptı ki elimden bırakamadım ve gecenin 3'ünde bitirdim. 

Geçmiş ile bugünün birbirine paralel gittiği hikayede gizem, aşk, çaresizlik, mücadele, hüsran gibi birçok duyguyu derinden hissedebiliyorsunuz. Soluksuz okuyorsunuz.

Tek eleştirim kitabın sonu olmamış, havada asılı kalmış. Öyle bir bitiyor ki; acaba yazarın bilgisayarı bozuldu da mı yazamadı ya da yayınevi mi basmaya unuttuğu diye insanın düşünesi geliyor. 

Tüm kalbimle diyorum ki Beattie ile Lucy daha farklı bir sonu haketmişti. Lucy için yapılan o kadar mücadele, çaba yerini bulmadı. 


Kır Çiçeği Tepesi yalnız sıradan bir aşk ve aile hikayesi değildi, insanın içindeki gücü keşfetmesi ve bu gücü keşfettiğinde neler yapabileceğini anlatan güzel bir kitaptı. Sırf bu açıdan dahi okunmalı.


"Şimdi ne yapacağız?" diye sordu Charlie.
"Bütün dünyayı unutup birbirimizi seveceğiz" diye cevapladı Beattie

1 yorum:

  1. Merhaba!

    e-kitapları paylaşmak istiyorsanız, ilk Türkçe bulut depolama servisini kullanınız!

    http://kutucugum.com/

    LİMİTSİZ ve BEDAVA

    YanıtlaSil