26 Mart 2015 Perşembe

KAREN KINGSBURY || KÖPRÜ



Köprü, Karen Kingsbury'nin okuduğum ilk romanı. Yazarın akıcı diline bayıldım. Romanı ikinci şansların hikayesi olarak da nitelendirebiliriz. Aslında yalnızca insanlara değil, aynı zamanda kitaplara duyulan gerçek bir aşkın da hikayesi. Tam biz kitapkurtları için ideal bir kitap-)

Kısaca konuya gelirsek..

Köprü küçük ama sıcacık bir kitabevi ve buranın sahibi Köprü'ye gelen herkesi müşteri olarak değil ailesi olarak görür. Yine böyle ailesinden gördüğü iki gencin Köprü'de alevlenen aşkına şahit olur. Molly ve Ryan birbirlerini sevdikleri halde yanlış anlaşılmalar sonucu aralarına yıllar girer. Ayrı düşen bu iki genci yine Köprü birleştirir. 

Karen Kingsbury; kayıp bir aşkı, doğal afetle yerle bir olan bir kitapevini ve bu kitapevinden yolu geçenlerin vefa duygusuyla bir araya gelmelerini anlattığı, yürekleri ısıtan sıcacık bir hikaye yazmış.

Bazı kitaplar hani hayata küçük bir mola gibidir ya; Köprü de öyle. 

Yazar, inançla, sabırla ve dua ile en zor zamanlarda ikinci bir şansın kapımızı çalabileceğini anlatıyor. 

Bu kitapta sadece insanlar arasında değil kitaplara olan aşk da anlatılmış. Kişiler arasında bağlayıcı ve birleştirici özelliğine de değinilmiş. 

Ve kitaba ismini veren kapak resmindeki gibi çok hoş ,insanların uğrak yeri olan ve uğrayanın mutlaka hayatına dokunan bir kitap evi...

Kapağı bile insanın içini ısıtan ve hikayeyi  keşke anlatılan gibi bir kitapevinde okusam diyeceğiniz bir kitap Köprü...

Bir çırpıda biten,insanda romantik film etkisi bırakan sıkmadan bir günde okuyacağınız bir kitap.

Benden tavsiye Köprü'yü okuyun, yeniden insanlara, kitaplara, umuda sarılın! Yeniden inanın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder