12 Haziran 2014 Perşembe

Badem 1 Yaşında!!

Badem'in Hikayesi  



 Badem bugün 1 yaşında! 

Hayatımıza, bizim kalabalık (!) ailemize katıldığında yaklaşık iki aylıktı.... Malum bizim evde Golden Retriever cinsi bir Gofret'im, sokaktan sahiplendiğim tekir Rukiye'm ve yine sokaktan sahiplenilen Düriye'miz var...

Badem'in hikayesi biraz kötü hatta berbat ama çoğu sokak hayvanları ile benzer...

Kısa süreliğine "bizim olan bir evin" arka bahçesinde bir sokak kedisi doğum yapıyor, üç yavrusu oluyor.. Bir aylıkken annesi Badem'i ve kardeşlerini terk ediyor.. Sonra iki kardeşini köpek parçalıyor.. Badem o saldırıdan nasıl hayatta kalıyor hala anlamış değilim.. 

Birgün annem evdeyken Badem pencerenin kenarına geliyor ve sürekli ağlıyor... Hiç durmadan ağlıyor.. Artık kardeşlerini mi arıyor, annesini mi arıyor, beni kurtar mı diyor... Bilinmez.. 

Evet, tahmin edildiği gibi annem ağlamasına daha fazla dayanamıyor ve küçük bir ayakkabı kutusuna koyup eve getirmeye karar veriyor... Eve gelmeden önce veterinere götürüyor.. Bahçede kaldığı için bol pireli tabii... Alper (veterinerimiz) iç dış parazitlerini yapıyor, bağışıklık sistemi zayıf olduğu için bağışıklığını güçlendirici iğne yapıyor ve 2 gün klinikte kalıyor..

Sonrası malumunuz.. Evde yeteri kadar can dostumuz olduğu için daha fazlasına babam evet demeyeceği için "geçici" olarak 1 hafta annemin bir arkadaşında kaldı..

Badem'le İlk Karşılaşmamız


Onu ilk gördüğümde mini minnacık, çok zayıf, kulakları bedeninden büyük çirkin birşeydi.. Minnak olmasına rağmen insanlardan kaçmıyordu... Onunla ilk göz göze geldiğimizde nedendir bilmem ağzımdan "Badem" ismi çıktı... Bu arada bademi de hiç sevmem...

Badem'in Eve Gelişi

1 haftadan fazla misafirlik olamayacağı için eve getirdik..:) 
Gofret, Rukiye, hele ki Düriye onu nasıl karşılayacaktı?
Hem diğerleri hem Badem tedirgin olmasın diye eve gelir gelmez Badem'i benim odaya koyduk.. Aynen yukarıdaki resimde görüldüğü gibi ona küçük bir sepetten ev yaptım... 

İşte Badem'cik bu kadar zayıf, küçük, uzun bacaklı, suratına göre kulakları kocaman ve kepçeydi:)

Evde 2 kedi 1 köpek dükkanda 4 kedi olduğu için daha fazlasına bakamayacağım için her yere ilan bıraktım... Pet shop'lar, veterinerler, sosyal medya vs.. 

Bir tane talibi çıktı, kesin alacağım dedi, adresler verildi, saat belirlendi, sözleştik, Badem'i çantaya koydum evden çıkarken "geliyoruz" diye haber vereyim dedim.. Ben dün kedi aldım dedi, haber bile vermeye tenezzül etmemişti şu Y kuşak!!

Başka da talibi çıkmadı.. Gezi olaylarına denk geldiği için açıkçası sosyal medyada da fazla ses olmadı.. Zaten o kadar sevmiştim ki, kimseye de vermeye hiç niyetli değildim :)

Badem'le Hayat





Badem böyle kolları bacakları çok ince ve çok uzun.. Lakabı da Çağla şikel bu arada-)

Bu hayatımıza giren yeni küçük kız ile birlikte hayat renklendi, eğlenceli komik bir hal aldı... Evdeki diğer iki kedi 7 yaşın üzerinde, Badem'in oyuncu kimliği sayesinde onlara da biraz hareket geldi, böylelikle eve de hareket gelmiş oldu-))

O kadar sevgi dolu bir yüreği var ki; koskocaman Golden Retriever cinsi Gofret'i öpe öpe bitiremiyor.. Evet öpüyor ya da yalıyor işte.. Onlarda öpücük yalamak... Onun karın boşluğunda yatıyor, akşamları Gofret'in yatağında onun yanında uyuyor, Gofret nereye giderse hep peşinden.. Gofret'e tabii zaman zaman fenalık gelmiyor değil-) İlerleyen günlerde Gofret - Badem maceralarını da fotoğraflayarak anlatacağım... 



Tekir Rukiye'mle de çok iyi anlaştı.. Yalnız söylemeden edemeyeceğim ilk adımı hep Badem attı.. Hep o gidip onlara yaklaştı, kokladı, öptü.. Ters bir hareket gördüğünde hemen önlerine attı kendini... Kedi dilinde bu "teslimiyet"tir... Hep böyle bazen uzaktan, bazen yakından hep inceledi..




Çok sevimli, çok yaramaz, çok korkusuz, çok sevgi dolu, çok tatlı, çok komik kısaca bütün pozitif duyguların çok'undan bu Badem-)) Televizyon izler, favorisi maçlardır topu yakalamaya çalışır, hep tepelerde gezer, öp deyince öper, hiç doymaz, sokak kapısını açık gördü mü hemen kaçar, kucağı hiç sevmez, sivrisinek yakalar ve daha bir sürü şey...

Bugün Badem 1 yaşına bastı.. 10 aya bir sürü komik sevgi dolu anın yanı sıra korku dolu anlar da sığdırdı... İyi ki hayatımdasın Badem..-)

,


Hamiş: Badem'in doğduğu günü tam bilmiyoruz. Veteriner tahmini olarak 10 Haziran diye yazdı kimliğine.. Bu yazı da aslında o gün başlandı ama üşengeçliğimden fotoğrafların toparlanması falan bloga konması bugünü buldu-)


3 yorum:

  1. Çok çok çok ama çok tatlılarmış ya:)

    YanıtlaSil
  2. Doğum günü geçmiş tabi. Ama olsun yinede çok kutlu mutlu olsun.. :)

    YanıtlaSil