3 Eylül 2015 Perşembe

JOHN C. PARKIN || S*KTIR ET


"Cevabın ahirette olduğuna inanıyorsanız, bu hayattaki cevabı kaçırıyorsunuz."

Pek de kendimi iyi hissetmediğim bir günde yani bugünde, öylesine yatakta şu şekilde 😭😭 yatarken, gözüm bu kitaba çarptı. 


Kitabın isminden 'ruh halime en uygun ve en cevap olacak bu' diyip adeta "evreka" modunda kitabı alıp havuza fırladım. 


Efendim, kitap okundu bitti.


Kitapla ilgili kişisel fikirlerimi paylaşmam gerekirse, ki bu kitaba gerekmez ama paylaşacağım. 


Kolay okunduğunu söylemekle söze başlayabilirim, gördüğünüz üzere bir günde bitti. 


Dertlerden, gündelik sıkıntılardan kurtulmanın yolu olan "S*ktir Et Yolu"nu (Fuck It Way) anlatıyor.


Bu kavramı bir yaşam felsefesi, bir rahatlama, bir özgürlük anlayışı olarak gören yazar, kitabında konuyu bölümler halinde işlemeye çalışmış


Mantık şu; "Her şeye siktir et diyin ve özgür olun". İşinizde mutlu değil misiniz, siktir et diyip yeni iş bulun. Karınız çok mu konuşuyor, siktir edin. Çocuklarınız ağlıyor, bağırıyor, yaramazlık mı yapıyor, onları kendi haline bırakın. İş yerinde patronunuzu tatmin edemiyor musunuz, siktir et diyin. Seyahate mi çıkmak istiyorsunuz, işinizi s*ktir edin, istifa edin, hayalinizden o uçak biletlerini alın. 


Hayatta her şeyi kabullenin ve akışına bırakın, sonra bakacaksınız ki hepsi ayağınıza gelecek.


Kitap; isminin vadettiği kadar cüretler ve sıra dışı değildi. Herhangi bir kişisel gelişim kitabından farkı yoktu. Hatta bu şu ana kadar okuduklarımın içinde en kötüsüydü.


Yazarın mantığı bana çok saçma geldi. 


Önsözünde yer alan "s*ktir et, aklıma ne gelirse onu yazacağım" cümlesi bi nevi aslında kitabı özetlemiş. 


Gerçekten de aklına ne gelmişse onu yazmış. Biraz süsleyerek püsleyerek, biraz konunun dışına çıkarak, biraz ne anlattığını kendi de unutarak.


Kitabın bir kötü tarafı da; çok başarılı olmayan çevirisi. Kurulan cümlelerdeki düşüklük beni en çok rahatsız eden ayrıntısı oldu.


Off yeter bu kadar yazı bu kitaba. Aldım, okudum, pişmanım. Almayın, s*ktir edin...


********



Şu fotoğrafta güzel olan ne biliyor musunuz? Ay çöreği.  Yolunuz Bostancı'da Okan Pastanesine düşerse muhakkak alın enfesss.



"S*ktir Et demek sizi iyi hissettirir. Mücadeleden vazgeçmek, ne hoşunuza gidiyorsa onu yapmak, çevrenizdekilerin sizin hakkınızda düşündüklerini umursamamak ve kendi yolunuzdan gitmek harika bir duygudur."





1 yorum: