6 Nisan 2015 Pazartesi

Kız Arkadaşları Nefes'tir

 

Kız arkadaşlar ne büyük mutluluk kaynağıdır. Adeta yara bandı gibi. Sen seslenmeden sesini duyarlar. Hiç kimseyle konuşulmayanlar konuşulur. Seni dinler, uyarır, tribini çeker, nazına katlanır. Haset nedir bilmez. Senin mutluluğunla, başarınla seninle daha çok mutlu olur. Daha çok heyecanlanır. Hayata birlikte "işte bu" dersiniz. 

Sen daha düşmeden elinden tutar, kaldırır. Hep güzel şeyler söylemez. Hep duymak istediklerini duyamazsın. Yeri geldi mi, "dur bu yanlış" der seni durdurur. Seninle birlikte koşmaz o yanlışlığa. Seni de koşturmaz. Ama o hep senin tarafındadır. Olaya tarafsız bakmaz, bakamaz. Yensen de yenilsen de kalbi hep senledir. 

Bazen tartışırsın, kavga edersin. Kıyasıya eleştirirsin birbirini. Ama aradan ne kadar zaman geçerse geçsin kaldığın yerden devam edebilmektir, dostluk. 

Canının en sıkkın olduğu bir dönemde bir sözüyle yaşama sevincini yeniden gelir yüzüne yerleştirir. Kimselerin anlamayacağı şeylere gülersiniz. Bu can kız arkadaşlarla en çok gülünür, birlikte gülünür, hem de hiç olmadığı kadar gülünür. 

Az'dır, öz'dür. Öyle de olmalıdır. 

Saatlerin nasıl geçtiğini anlamadığın sohbetlerin varsa zenginsindir. Ve sen o kız arkadaşlarınla zenginsindir. Bilirsin. Hissedersin. Iyi ki dersin. 

İşte ben böyle hissettiğim bir kız arkadaşımla, bugünlerde hayatın bizi farklı farklı sınadığı zor zamanlardan geçiyoruz. Bende gün güne uymuyor, onda saat saate uymuyor. 

Kalp ağrıları, dişini sıkmalar, Allah'ın rıza gösterdiklerini kabullenme, yürek tetikte yaşama, kaybetme korkusu, acıya dayanmayı öğrenme, insanları maskesiz tanıma, hayalkırıklıklarına eklenen kalp kırıklıkları, yarını merak ve endişe ile bekleme.. 

Ama en çok en çok... Tevekkül... Sabır... Dua.. Ve bugünümüze çok şükür bin şükür diyebilmek. 

Sohbetlerimizle hafifliyoruz, kahkahalarımızla umudu çoğaltıyoruz. Hayatı sorguluyoruz, öğreniyoruz, canımız yanıyor, yandıkça güçleniyoruz. Birbirimizi kandırmıyoruz, avutmuyoruz. Yerinde olmak istemezdim diyecek kadar dürüsttüz birbirimize ama tüm kalbimizle yanımızdayız birbirimizin.

Kız arkadaş nefes'tir, sen soluksuz kaldığında seni yeniden soluklandırır. 

Hayatınızda nefes olacak kız arkadaşlarınızın olması dileğiyle 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder