13 Şubat 2015 Cuma

Debbie MACOMBER || Bir Dilekle Başladı Her Şey



Yine yeniden bir kitapla karşınızdayım sevgili izleyiciler..  Debbie Macomber'ın romanları kelimenin tam anlamıyla nefes almak gibi, biraz soluklanmak gibi.. Ardı ardına okuduğum beynimi dolduran, sorgulatan romanlara küçücük bir ara verdim ve kitabı okumaya başladım..

Kitapları tüm dünyada 150 milyondan fazla satan Debbie Macomber, Bir Dilekle Başladı Her Şey kitabıyla okura "senin dilek listende neler var?” diye soruyor.
Listenizde en az yirmi dilek olsun. Hep yapmak istediğiniz ve bir sürü saçma nedenden dolayı ertelediğiniz, gerçekleştirmediğiniz yirmi dilek. Neden mi yirmi? Bilmiyorum valla, Macomber öyle uygun görmüş. 
Ve bir şeyi dilemenin aslında sürüp giden hayatı değiştirmenin ilk ve tılsımlı adımı olduğunu anlatmış okuruna. 

Macomber’in kitapları zaten hep böyle değil mi? Sıcak aile ve arkadaşlık hikayeleri anlatarak, umudu hep canlı tutmak... Bir Dilekle Başladı Her Şey" kitabı da aynı duygularla örülmüş.

Hikayemiz eşlerini kaybetmiş dört kadının Sevgililer Günü'nü yalnız geçirmemek için biraraya gelmesiyle başlar. Yeniden başlamanın hayalini bile kuramayacak kadar yorgun ve umutsuz olan bu dört kadın bir liste yapmaya karar verirler. Herkesin kendine ait yirmi dileklik bir listesi olacak ve bunları gerçekleştirmeye çalışacaklar. Kağıt üzerindeki dilekler insanın kendine dair farkındalığını arttırıp gerçekleştirmelerine bir adım daha yaklaştırıyor. 

Dilekler, içtenlikle istenince gerçekleşen hayallerdir... 

Canınız sıkkınken yada umut ararken hayatta ki mucizelerin bizim için olduğunu ve her an bir mucizenin bizi sarabileceğini hatırlatıyor..

Bir günde okuyup bitirdiğim Bir Dilekle Başladı Herşey'i herkesin okumasını tavsiye ediyorum.. Ve herkes 20 dileklik listesini oluşturmaya başlasın! Erteleme, yap hayat felsefemiz olsun.. İçtenlikle istediğimiz zaman belki de tüm dileklerimiz gerçekleşir..

Keyifli Okumalar!


   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder