28 Aralık 2014 Pazar

Her şeyin başı sağlık.. Ve ben...

Sevgili blog takipçilerim, öyle demeyeyim öyle desem çünkü 2 kişiyi kastetmiş olurum, şu an bu yazıyı okuyan herkes diyim... Umarım çok'sunuzdur-))), çoook olursunuz...

Evet, yine koca bir seneyi devirdik.. Anlamadan; 2014'e girdik, şimdi de çıkıyoruz.. O derece bir hızdı adeta..

Ne istiyoruz yeni yıldan? Para mı? Aşk mı? Huzur mu? Yeni bir başkan, yeni bir lider, yeni bir patron mu? Yoksa sadece iş mi? Şans mı? Bir bebek mi? Şampiyonluk mu? Dünya barışı mı? 
Ya sağlık? 
Listemizin kaçıncı sırasında yer alıyor? 
Aaa, böyle deyince.. Tabii ki ilk sırada yer alıyor-)) 
Neydi, o cümle..
Haa, herşeyin başı sağlık..
Doğru ama hissederek söylemeyiz... Taa ki kaybedene kadar.. Yani gerçekte önemini anlayana kadar...

Çok kısa anlatacağım... Gerçekten.. Biliyorum, beceremiyorum kısa cümlelerle kendimi anlatmayı ama deneyeceğim-)

Yaklaşık 2,5 sene önce, vücudumun bazı yerlerinde kistler çıktı.. Bazıları ufaktı, bazıları büyük.. Bazıları yumuşak, bazıları sert.. Sıvı biyopsiler yapıldı, 4 gün içinde yeniden oluşan kistler.. Yeniden yapıldı.. Sonra yine yeniden, hem aynı bölgeye, hem başka bölgelere.. Pataloji sonuçları gelmeden yüzüme kansersin dediler.. Ha "ama üzülme lenfomada büyük ilerleme var, iyileşme şansı artık çok yüksek" dahi dediler.. Ameliyat oldum.. Allah'a çok şükür ki; hepsi iyi huylu çıktı.. Geçti gitti.. Bitti...

O dönem sardım işte bende böyle sağlıkla ilgili okumaya, elime her geçen makaleyi okudum.. Gıdaları araştırdım.. Araştırdıkça, okudukça "sağlıklı olan birşey yok ki ne yiyeceğim" dedim.. Ilginç bilgiler de vardı.. Misal; yediğimiz tavuk eti ile lenfoma, lösemiyi yakalanma oranımız içtiğimiz sigara ile akciğer kanserine yakalanma oranımızdan fazla..

O dönem sağlık, gıdalar, beslenme, vitaminler diye harıl harıl araştırırken (bugün itibari ile) 80 yıllık dünya çapında olan bitkisel destek vitamin markası Nutriway ile tanıştım... Size biraz bu markadan bahsetmek istiyorum..

Kendi sertifikalı organik çiftliklerinde bitkileri yetiştiren, hasat eden ve işleyen tek küresel vitamin ve mineral markasıdır. 1920'lerde Nutriway markasının kurucusu Carl Rehnborg Çin kırsalında yaşadığı yıllarda ilk kez beslenme konusuyla ilgilendi. İnsanların sağlık ve beslenme koşullarını gözlemleyerek bitki bazlı bir beslenme destek ürününün insanların beslenme dengesini geliştireceği sonucuna vardı. 

Besleyici yönü zengin bitkisel materyalleri toz halinde kurutup konsantre duruma getiren ve bunları kapsüller içinde veya tablet halinde sunan bir proses geliştirdi.

1934'te ABD ilk multivitamin/multimineral ürününü imal etti ve satmaya başladı. Ve beslenme tarihinde öncü oldu. Şirketinin adı California Vitamins, Inc.

Bitkiler kendi sertifikalı organik çiftliklerinde tarım uygulamalarına Nutriway sertifikalı (NutriCert) çiftliklerinde yetiştirilmektedir. 4 farklı bölge ( Washington, Orta Meksika, California, Orta Brezilya) olmak üzere toplam 7 adet sertifikalı organik çiftliği vardır.



Bitkiler besin değerlerinin zirvede olduğu dönemde hasat edilir ve mümkün olduğunca hızla kurutma tesislerine taşınır. Özütleme işlemi; çok modern bir tesiste özel donanımlar kullanarak bitkileri kurutur, öğütür ve özütlenir. 
Zararlı pestisidler (böcek öldürücü maddeler), herbisidler (zararlı ot öldürücü maddeler) veya kimyasal gübreler yerine bu işleri doğanın yapmasını sağlıyor.

Nutrilite uzmanları ürünler üzerinde ayda 15.000 test yapmaktadır. 4 gün sonra geride bırakacağımız yılda 80. yılını kutlayan Nutriway markası dünya çapında 200'den fazla ürüne sahip olup 70'den fazla ülkede satılmaktadır. 


İşte öyle sağlık-hastane-kistler-biyopsi vs sürecinden geçtiğim dönemde tanıştım Nutriway ile.. Aslında sağlık ile ilgili hiçbir ürünü tavsiye etmem, korkarım nema lazım.. Ama bu kadar saf ve organik ürünleri gönül rahatlığı ile tavsiye ederim. Çocuklarınızın bile güvenle kullanacağı (4 yaş üzeri) birkaç ürünü var. Ürünleri o kadar doğal ve organik ki düzenli kullandıkça vücudunuzdaki farkı görebiliyorsunuz. Hatta hissedebiliyorsunuz.-) En güzeli de bu, hissetmek.. O twitterda, instagramdaki o sonsuz pozitif ruhum, enerjim nereden geliyor sanıyorsunuz?-))) 

Iki senedir senede 1 kere doktora gittim, o da kontrole.. Maşallah, tüm değerlerim yerinde, vücudumda hiç bir mineral vitamin eksikliği yok. Olmayınca da hastalık olmuyor doğal olarak-) Hastane, doktoru çıkardım hayatımdan-)

Hiçbir koruyucu kimyasal veya boya katkıları içermedikleri için hamileler de rahatlıkla Nutriway kullanabilir ama önerilen dozlar, hamileler için yeterli olmayacağı için kullanacakları doz ile ilgili  doktorlarına danışmaları gerekir. 

Nutriway ürünleri, ilaç değildir.
Tedavi etmez.
Beden için sağlıklı bir beslenme desteği sunar. 



Asla sağlığınızı ertelemeyin...
Bana bir şey olmaz demeyin, o sizi hiç ummadığınız anda yakalıyor. 
Hastalık gelince değil gelmeden bedenimize iyi bakmak gerek...

2015'te hadi kendinize bir iyilik yapın..
Kendinizi daha çok sevin..
Bedenizi daha çok sevin..
Ruhunuza da bedeninize de daha iyi bakın...

Keyifli Pazarlar!



Hamiş 1: sen bunları nerden biliyorsun, google gibi yazmışsın diyenler için.. Ben bunun eğitimini aldım, eğitimi veren bir kardiyolog'tu, eğitimde anlatılanları özetledim-)

Hamiş 2: içinize sinmedi mi o zaman, www.nutrilite.com sitesine lütfen bakınız. Orada her şey anlatılıyor, sertifikalar, çiftlikler vs her şeyi görebilirsiniz.

Hamiş 3: Veriler; Euromonitor International Limited, 2010 dünya vitamin ve beslenme destek ürünleri perakende satış değerleri. Euromonitor ne mi? Euromonitor; uluslararası pazar araştırma firması Euromonitor Danışmanlık tarafından yapılan bağımsız incelemeye dayanmakta ve çiftliklerin bulunduğu ülkelerdeki yasalara göre resmi onay kurumları tarafından sertifika verilmektedir. 5.000'in üzerinde aktif müşteri portföyüne sahiptir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder