15 Temmuz 2014 Salı

Küçük Mucizeler Dükkanı || Debbie Macomber


KÜÇÜK MUCİZELER DÜKKANI  ||  DEBBIE MACOMBER  




Hani bazı kitaplar vardır... Kafa yormaz, düşündürtmez, strese sokmaz.. Tam tersi seni gündelik sıkıntıdan dertlerden uzaklaştırır... Rahatlatır, sakinleştirir... Öyle bir iz bırakmazlar belki ama kitabı bitirdiğinizde yüzünüzde bir tebessüm olur.. Umut, yeniden başlama, heyecan, sıcacık bir his, inanç.. İşte Küçük Mucizeler Dükkanı böyle bir şey...

Kitapta birbiriyle alakasız, -muhtemelen hayatta hiçbir şekilde karşılaşmaları mümkün olamayacağı- 4 kadının bir örgü kursunda yollarının kesişmesi ve bundan sonra hayatlarında olan olaylar ve değişen hayatları konu alınılıyor.

Lydia, Alix, Carol ve Jacqueline..
Lydia kanseri iki kez yendikten sonra bir örgü dükkânı açmaya karar verir. Bir Yumak Mutluluk adını verdiği örgü dükkânını açtıktan sonra bir de örgü kursu açmaya karar verir. Böylece Carol, Alix ve Jacqueline ile tanışır. Böylece birbirinden farklı bu dört kadın bir araya gelir. 
Örgü ördükleri her derste birbirlerine yakınlaşırlar, dertlerini paylaşmaya başlarlar ve zamanla iyi birer dost olurlar.
Kitapta aşk, duygusallık, hayata yeniden başlamanın getirdiği ürkeklik, korkular, bir yanlış anlama yüzünden kayıp giden seneler, kızkardeş, gelin-kaynana, karı-koca, sevgili ilişkileri, dostluk, mutluluk... Anlayacağınız herşey var... Herşeyden öte umut var..

Olayları tahmin etmek her ne kadar çok zor olmasa da kitap su gibi akıp gidiyor.. 437 sayfa olması sizi korkutmasın kitap 1,5 günde bitiyor.. O kadar akıcı dile sahip yani!
 
Hani böyle hayata pozitif yönden bakmayı amaç edinmiş kitaplar vardır ya, ya da bazen nefes almak isteriz, kafa dağıtmak... İşte Küçük Mucizeler Dükkanı ve serisi öyle...
Kafa yormayan, düşündürtmeyen, kolay, hafif...


Beni cezbeden arka kapaktaki şu sözleriydi ve sanırım okuyan birçok insanı da cezbeden oydu...

"Artık o eski tasasız kız değilim. Yaşadığım her günün değerini biliyorum.. Çünkü hayatın ne kadar değerli olduğunu öğrendim... .... Çektiğim acıların bir karşılığı olduğunu öğrendim..."

Evet... "Küçük Mucizeler Dükkanı" kapağıyla da insana huzur veren bir yönü var. Sıcacık, naif, bazen senden bazen benden hikayelerden oluşan dört kadını anlatıyor...

Belki o dükkanda her birimiz için bir mucize vardır...

Mucizelere inanın ve asla vazgeçmeyin!

Keyifli okumalar!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder