15 Ağustos 2015 Cumartesi

DANIELLE STEEL || YENİ BAŞLANGIÇLAR




Danielle Steel; benim 14-15 yaşında tanıştığım ve o dönem Türkiye'de bulunan tüm kitaplarını okuduğum bir yazar. Anlayacağınız, yıllar olmuştu okumayalı... 

Arkadaşımın "Yeni Başlangıçlar"ı hediye etmesi ile yıllar sonra yeniden Danielle Steel'i okumak keyifli oldu. Özlemişim...

Kitaba gelirsek...

Arka kapak yazısında da belirtildiği gibi hayatları bir anda altüst olan altı karakterin hikayesi anlatılıyor.

Romanda; Maeve Binchy ve Debbie Macomber'dan alışık olduğumuz farklı altı karakter, her birinin hikayesi ve bir noktada kesişen hayatlar kurgusu hakim. 

Itiraf etmeliyim ki; Maeve Binchy ve Debbie Macomber bu noktada çok başarılı, ilk göz ağrımız Danielle Steel ne yazık ki biraz acemi kalmış.

Neden mi? Çünkü arka kapak yazısında altı olduğunu yazmasa ben iki karakter sanırdım. Lily ve Jessie başroldeydi, diğerleri yan figüran gibi kalmış. Hikayeler eşit dağıtılmamış. Ya da kitap sadece arka kapak yazısı kurbanı olmuş.

Konuya gelirsek; Lily ve Jessie'in ilk 4-5 sayfada anlatılan hayatları gerçekten muhteşem, kusursuz, süper ötesi ama sonra bir anda herşey paramparça oluyor. Pamuk ipliğine yaşamayı, saniyede hayatın nasıl altüst olabileceğini gösteren felaketler geliyor kahramanlarımızın başına. Öyle böyle değil. 

Bir an, bir felaket ve tüm akış değişiyor. 

Roman akıcı, sürükleyici. Dili sade. 1,5 günde bitirdiğim, elimde bırakamadığım bir kitap oldu.

Yeni Başlangıçlar azmin, umudun, inancın ve hakkaten küllerinden yeniden doğmanın hikayesi. Özellikle Lily ve Jessie için...  

Tavsiye midir? Evet tavsiyedir. Okuduklarımın arasına 'hadi bir de lay lay lom' sıkıştırayım diye değil hayatlarımızın ne kadar pamuk ipliğine bağlı olduğunu anlamamız için. Şahane giden hayatlarda 1 saniyede felakete dönüşebilir. Olayları doğru okursak kendimize yeni fırsatlar doğurabiliriz.

Son olarak; eğer Lily'nin babası o kadar zengin olmasaydı, Craig'teki gibi bir rehabilitasyon merkezi olmasaydı ya da onu oraya gönderecek gücü olmasaydı Lily o kadar çabuk uyum sağlar mıydı? O kadar kolay olur muydu herşey?

Keyifli Okumalar 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder