8 Temmuz 2015 Çarşamba

BARIŞ BIÇAKÇI || VECIZ SÖZLER



"Herkesin cümlesi aynı bile olsa, öznesi farklı" diyenlerin hikayesi

Şimdiye kadar okuduğum tüm kitapları sanki bu romanı bulmak için okumuşum. 

Hani bazı kitaplar vardır; öpmek istersin. Sarılıp uyumak. Çay demleyip pencere kenarında saatlerce sohbet etmek. Birlikte seyahet etmek. İşte Veciz Sözler, böyle bir kitap.

İçine girip orada kalmak istedim. Yaşamak istedim. 

Kitabın konusuna gelirsek; Veciz Sözler bir radyo programı. Her sabah radyoda yayımlanan ve yurdun her yerinden insanların telefonla bağlanarak o günkü anahtar kelimeyi içeren sözler söylediği bir program. Anlatıcımız da bu programın sadık bir dinleyicisi ve Ankara’dan aradığını ve isminin Sulhi Saygılı olduğunu söyleyen, kendisi hakkında başka da bilgi vermeyen bir katılımcıyı kendi kurguladığı şekilde bize anlatıyor. Tabii bunu yaparken de Sulhi Saygılı’nın çeşitli kelimeler hakkında söylediği veciz sözlerden yola çıkıyor.

Bu anlatış Sulhi Saygılı’nın nasıl biri olduğunu tanımlamakla kalmıyor. Çocukluğundan başlayıp o güne kadar geçen zamandaki her şeyini anlatıyor. Aile ve okul hayatını, arkadaşlıklarını ve aşklarını, edebiyat merakını, hayat hakkındaki, insanlar hakkındaki düşüncelerini anlatıyor. 

Barış Bıçakçı hem iyi bir gözlemci, hem iyi bir anlatıcı. Yazarın bu kitabında da yine Ankara, edebiyat, dostluk, yalnızlık ve biraz garip ama güzel adamlar var. 

En kısa zamanda bu kitabı edinin ve okuyun. Barış Bıçakçı kesinlikle okunası, okunması gereken bir adam. 

Sadece Oğuz Atay 'dan bahsetmiş olması ve ona saygı duruşunda bulunması bile okunması için yeterli bir sebep.

Yeni başucu kitabımızı sizlerle tanıştırmaktan çok memnunum. Hemen alın, okuyun! 

Sen hep yaz, Barış Bıçakçı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder